Интересни спагети с гъбен сос и наденица

05/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор3163041785
"Не само интересни, но и много вкусни, както може да се уверите и сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца825
  • Преглеждания за седмицата163
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • наденица - 450 г (варено - пушена)
  • спагети - около 280 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • гъби - 120 г (мариновани)
  • синьо сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • чесън на прах - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе соса за спагетите, като загреете сметаната на слаб огън. Добавете натрошеното синьо сирене и половината гъби, нарязани на много ситно. Останалите гъбки прибавете нарязани на филийки, за да се усещат в соса.

2. Бъркайте около 10 минутки, овкусете със сол, чесън и бял пипер и отстранете от огъня.

3. Наденицата обелете от тънката покривна ципа и нарежете на колелца от 1 см. или малко повече.

Пронизвайте всяко кръгче със 6-7 пръчки спагети.

4. Поставете в широк съд с вряща на котлона вода и сварете според указанията на пакета на спагетите. Когато са готови отцедете от водата и ръснете зехтин, за да не слепват.

5. На дъното на чиниите, в които ще сервирате, сипете от сосчето, а отгоре подредете ефектно изглеждащата паста.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар