Пълнена пуйка със зеле на фурна

05/01/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф107411114942
"Тази пуйка е сбъднала мечтата на всички пуйки - да се озове гола и в пикантна компания на топло място "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо944
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пуйката, като предварително сме премахнали вътрешностите. В тиган сипваме олио и добавяме нарязания на ситно лук.

Запазените дробчета от пуйката нарязваме на кубчета и добавяме към лука заедно с ориза, както и подправките джоджен, черен пипер и сол.

Всичко това задушаваме до момента, когато оризът стане прозрачен.

С готовата плънка пълним пуйката, като зашиваме със здрав конец. Нарязваме киселото зеле и го слагаме най-отдолу на тавата.

Поставяме пуйката в средата и печем във фурна която от начало включваме на най-силно, а след това на слаб огън, до пълна готовност на ястието.

При печенето пуйката трябва да се обърне поне 2 пъти, за да може да се изпече навсякъде равномерно.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар