Торта с карамелен крем

06/01/2018
Таня
отТаняМастър Шеф114911715653
"Хубавата торта няма нужда от повод, за да бъде изядена - кулинарна поговорка "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 790
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме жълтъците със захарта до побеляване.

Отделно разтопяваме шоколада и го добавяме заедно с лимоновата кора, сока от 1/2 лимон, галетата, брашното, бакпулвера и смлените бадеми. Разбъркваме тази смес много добре докато се получи хомогенна.

В отделен съд разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към останалата смес.

В тава, която е застлана с намазнена хартия за печене, изсипваме сместа и поставяме във фурната да се пече.

След като е готов блата го оставяме да се охлади. Разделяме го на 2.

Предварително накисваме стафидите в рома.

Разбиваме жълтъците с 1 с.л захар до побеляване.

В съд изсипваме останала захар и я карамелизираме, като постепенно разреждаме със 100 мл прясно мляко, предварително затоплено.

Трябва да се бърка непрекъснато, докато се карамелизира, като прибавяме постепенно и останалото мляко.

След като всичко се хомогенизира добавете и яйчената смес. За да се сгъсти кремът прибавяме и нишестето, което сме разтворили с вода.

Готовия карамелен крем оставяме да изстине и след това прибавяме и разбитите на сняг белтъци.

Оформянето на тортата става, като между двата блата поставяме крема и поръсваме с накиснатите стафиди.

Отгоре намазваме с крема и поръсваме обилно с двата вида пръчици и орехите.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#204353
Изглежда много вкусно
0
0
Таня
Таня
07.01.2018 13:39
Не само изглежда ,а наистина е вкусна .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв