Червена белена леща с праз

06/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф779447645
"Истински балсам за стомаха - белена леща с ароматен праз "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте 2 литра студена вода и я поставете на котлона да заври.

Добавете морковите нарязани на кубчета, праза на филийки, почистените скилидки чесън, нарязаният на кубчета корен целина, дафиновите листа и зехтина.

Варите за около 10 минути на бавен огън, до омекване на зеленчука.

Добавяте измитата леща във врящия зеленчук и варите още 10 минути, до готовност, ако е нужно долейте топла вода.

Преди да свалите готовата леща, посолете на вкус, добавете мащерката и домашната лютеница, разбъркайте. След като отново заври, отстранете лещата от огъня.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар