Вулканични гнезда от кайма с яйца и кашкавал

06/01/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Очаквано добър резултат, гарантирано добър вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 480
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 2 кг (свинска или смес)
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • подправки за каймата
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • лют червен пипер - по желание
  • сол - 20 г
  • гарнитура
  • зеле - 1/2 зелка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.

Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.

Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.

Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала. Сервирайте с гарнитура от зеле с моркови и червена чушка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!