Солен пирог

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Солен пирог1 / 2
07/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Закуската,обяда и вечерята са готови само с едно ястие - ето на това му казваме страхотна идея"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1.5 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л., може и сода
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за пълнежа
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 броя, по - големи
  • колбас - 300 г салам или др. вид
  • сирене - 400 г
  • бульон - 1/2 кубче зеленчуков
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 1/2 малка кофичка заквасена
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към леко разбитите с вилица яйца добавете киселото мляко, олиото и солта. Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйчната смес. Добре разбъркайте - трябва да се получи рядко тесто.

Загрейте 40-50 мл олио в съд и запържете скълцаните лук и моркови. Оставете да се зачервят и през това време нарежете на тънки лентички салама и натрошете сиренето.

Към вече охладените лук и моркови добавете салама, сиренето и овкусете с малко сол, повечко черен пипер и добре натрошеното кубче бульон. Разбийте яйцата със сметаната.

В подмазнена добре тава сипете половината тесто. Отгоре разпределете плънката и залейте със сметаната и яйцата. Отгоре внимателно излейте останалото тесто.

Пъхнете соления пирог да се изпече в загряна на около 190 градуса фурна до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: