Свински котлети с пармезан

06/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор4914012382
"Специално за мераклиите - сочни котлети с пармезан и още нещо "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Избираме свински котлети с дебелина 1.5 см. Поставяме ги в купа и натъркваме добре със подправките и солта (1 ч.л., не повече) Ръсваме половината зехтин и половината бира и омесваме добре.

2. Режем лука на дебели полумесеци и разпределяме между парчетата месо. Той ще ни служи само за да пусне от аромата си и да придаде вкус на пържолките ни. Прибираме в хладилник за 24 часа.

3. Изваждаме месото с маринатата от хладилника поне 30 минути преди да започнем да го готвим, за да придобие стайна температура.

4. Подреждаме котлетите в малка тавичка заедно с част от маринатата и ръсваме отгоре останалата бира и зехтин (бирата да не е студена).

Поставяме в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, а след това увеличаваме до 200 градуса и печем до лек загар, не повече от 10 минути. Това месо лесно може да се пресуши, затова не препоръчвам да препичате.

5. След като извадите от фурната покрийте тавичката с кърпа или алуминиево фолио и си настържете пармезана, а чушките халапеньос нарежете на кръгчета - те ще придадат перфектен пикантен завършек.

6. Сервирайте котлетите задължително топли, поръсени с пармезана и гарнирани с кръгчетата халапеньос. Сосчето от печенето също е невероятно вкусно и може да сипнете от него в чинийките.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар