Пирог със зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пирог със зеле1 / 2
30/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • картофи - 1/4 кг сварени пресовани
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • масло - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • зеле - 1 малка зелка
  • лук - 2 главички
  • яйца - 3 твърдо сварени
  • бульон - 1/2 кубче зеленчуков
  • олио - 40 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти за тестото замесете тесто като за баница и го оставяме да почине.

Накълцаното зеле задушаваме е мазнината със скълцания лук до омекване. Добавят се натрошен бульон, сол и черен пипер и след като свалим от котлона, добавяме нарязаните твърдо сварени яйца. Аз обичам да добавям и 200-300 г нарязан ситно бекон или шунка.

Тестото разделяме на 1 малко по-голяма част и 1 по-малка. Голямата разстиламе по дъното и стените на намазнена тава. Сипваме зелето и покриваме с втората разстлана кора.

Прищипваме добре краищата и надупчваме пирога леко. Поливаме с няколко с.л. мазнина и пъхаме да се изпече до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: