Торта Червено Кадифе със сметана

06/01/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаЧирак27722961
"Страстна и неустоима - любимата торта Червено Кадифе, но в свеж вариант със сметана "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч. готово сварено
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
  • червена боя - по желание
  • сол - 1 щ
  • За крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички сухи съставки се смесват, без содата. Яйцата се разбиват заедно със захарта и към тях постепенно се добавя млякото, в което сте капнали няколко капки лимонов сок, кафето и олиото.

Накрая се слага содата, която е предварително угасена в оцета. След това започват да се прибавят сухите съставки, като се разбива непрекъснато с миксер.

От готовата смес се изпичат три отделни блата в тавичка с диаметър 20 см, постлана с хартия за печене в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 20 минути всеки или докато излезе суха клечка. Времето е относително.

През това време се прави кремът - сладкарската сметана се разбива на пухкав сняг, след което към нея се прибавят пудрата захар и крема сиренето.

Разбива се до хомогенност и се мажат вече готовите блатове, като се редуват. Накрая цялата торта се маже с крем и се украсява по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар