Агнески

06/01/2018
Биляна
отБилянаГотвач1693272242
"Агнески - любимият сладкиш на малки и големи, дори на дамите на диета "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 285
  • Преглеждания за месеца2284
  • Преглеждания за седмицата205
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • белтъци - 4 бр.
  • масло - 150 г
  • брашно - 1 ч. ч.
  • смлени орехи - 1 ч. ч.
  • бакпулвер - половин пакетче
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - 1 ч. л.
  • за глазурата
  • жълтъци - 4 бр
  • пудра захар - 1 ч. ч.
  • лимонова есенция - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Маслото се разтопява и се излива при белтъците.

Добавят се орехите, брашното с бакпулвера, а също и лимоновата кора и лимоновият сок. Разбърква се, трябва да се получи тесто, подобно на кексово.

Тава се застила с хартия за печене и се намазва с масло. Тестото се излива в нея и се разстила равномерно.

В загрята на 180 градуса фурна се пече докато се зачерви. През това време се разбъркват жълтъците, пудрата захар и есенцията. Получава се глазура.

Блатът се изважда от фурната и се залива с глазурата. Пече се отново на 50 градуса, докато не изсъхне глазурата.

Получава се нещо като целувки. След като изстине се изважда с помощта на хартията от тавата и се изрязват агнесите.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар