Пирог с пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пирог с пилешко1 / 2
28/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Топ предложение за обяд - Пирог с пилешко и нашите най-добри пожелания"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 100 г разтопено краве
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 1/4 водна чаша
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат /равна/
  • брашно - около 400 г
  • сол
  • за плънката
  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 брой
  • сметана - 2 голяма кофичка заквасена
  • яйца - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се свари. След това го отцедете и нарежете ситно, а бульонът може да използвате за супа.

За тестото разбийте яйцето с кравето масло, млякото и сметаната. Собавете сол и сода бикарбонат и постепенно брашно. Сложте толкова брашно, колкото е нужно за нелепнещо и гладко тесто.

Увийте тесото с фолио и го сложете в хладилника за около 40 минути.

За плънката запържете скълцания лук и морков в малко сгорещена мазнина и добавете наситненото пилешко месо. Овкусете с подправки и снемете от котлона.

Разточете тестото на кора и го сложете в тава, като трябва да покрива и стените. отгоре го оформете красиво, като премахнете излишностите.

Сипете пилето със зеленчуците и залейте с разбитите яйца със сметаната. Пъхнете пирога с пиле да се изпече в умерено загряна фурна, докато добие приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: