Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Ароматно домашно пиле с гъби

Ароматно домашно пиле с гъби

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Ароматно домашно пиле с гъби1 / 4
09/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"И с пиле от магазина става, но нищо не може да се сравни с аромата и вкуса на домашното пиле, приготвено по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пиле - 2 бр. цяло (домашно)
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • зелен пипер - 1 к.л.
  • чесън на прах - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • бяло вино - 2 чаши
  • гъби - 300 г
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилетата се нарязват на порции и се слагат в дълбока купа. Заливат се с ледена вода. Към водата се слагат 2 ч.л. сол. Така порциите престояват 3-4 часа.

Всички сухи подправки се объркват заедно в широк съд. Пилето се изцежда от водата и всяка порция се овалва обилно в подправките.

Порциите се подреждат една до друга в тава. Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Разпределят се върху пилешките порции.

Пилето се полива със зехтина, а след това и с бялото вино.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 40 -45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: