Яхния с пиле и маслини

07/01/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач23567361
"Яхния за душата, която ще ви нахрани и стопли вътрешно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • замразени зеленчуци - 1 купичка микс (чушки, царевица, гъби, грах, ориз)
  • маслини - 15 бр. едри черни
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 1/3 ч. ч.
  • вода - 1 ч. ч.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват и обезкостяват. Зеленчуците се нарязват на едри парчета. Лукът, празът и морковът се задушават в олиото.

Добавят се картофите, замразените зеленчуци, доматеното пюре и подправките. Слага се обезкостеното месо и водата.

Ястието се задушава на тих огън до готовност - около 30 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар