Чорба за колячите

07/01/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак121232741
"Традиционна чорба, която се приготвя с приятели, дошли да помогнат за коленето на прасе "
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 348
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • мазнина - 200 - 300 г мазнина от вътрешната част на прасето
  • свинско месо - около 2 кг свински изрезки
  • кисело зеле - 1 глава
  • черна ряпа - 1 глава
  • целина - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чушки - 6 - 8 сухи чушки, люти или не - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е записана от моята баба. Приготвяла е тази чорба всеки път, когато се коли прасето.

В голяма тенджера се запържва ситно нарязаната мазнина докато стане на кафяви топчета. Леко се запържва месото.

Добавят се морковите и ряпата, нарязани на кубчета, и зелето, нарязано на ситно.

Залива се с достатъчно количество вода и по желание зелева чорба. Слагат се целината и
картофът, нарязани на кубчета, подправките и чушките.

Посолява се. Къкри на огъня 90 – 120 мин.

Върви с чайник греяна ракия и пресен селски хляб.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!