Безглутеново кексче в чашка

07/01/2018
Ирена Христова
отИрена ХристоваЧирак472756
Приготвяне2 мин.
Готвене10 мин.
Общо12 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 2 с.л.
  • кокосово масло - 1/2 с.л. разтопено
  • кисело мляко - 2 с.л. + 1 с.л. вода
  • кафява захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • разтворимо кафе - 1 ч.л.
  • лешници - 3 бр. сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кокосовото масло. Смесете кафето с млякото и водата в чашата и бъркайте докато се разтвори и се получи еднородна смес.

Добавете останалите продукти. Разбъркайте добре. Сместа не трябва да бъде повече от половин чаша от 300-грамовите, за да не се разлее при печенето.

Сложете чашата в микровълновата и пусни на максимална мощност за около 1 минута. В зависимост от спецификите на микровълновата ви, може да ви трябва повече време.

С клечка за зъби проверите дали кексчето е готово. Ако по нея полепва тесто, го печете още 10 секунди и опитайте пак.

Ако нямате микровълнова, сложете чашата в предварително загрята фурна на 170 градуса за 12-15 минути. След като изпечете, разполовете лешниците на 6 половинки и украсете отгоре. Поднесете топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар