Фусилони с кълцано месо на фурна

07/01/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60875620704
"Само като чуете името и знаете, че става дума за нещо изключително вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 543
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.

През това време се приготвя сосът, като в дълбок тиган със сгорещено олио се слагат почистените и нарязаните на дребно лук, чесън, морков и чушка. След като омекнат към тях се прибавя кълцаното свинско месо.

След като побелее се прибавят гъбите, нарязани на филийки (при мен от консерва) и смлените домати (също от консерва). На соса се слага сол, черен пипер, риган и босилек на вкус и се оставя да се сгъсти.

Готовата паста се оцежда от водата и се смесва със соса. Към тях се прибавя настъргано сирене Гауда. Всичко се обърква добре и се прехвърля в намазнена тавичка.

Отгоре пастата се поръсва с още малко сирене и се нареждат малките топчици моцарела и консервираните чери доматчета. Ястието се пече във фурна на 200 градуса до като се получи хубав загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!