Шоколадови трюфели с аромат на ром

07/01/2018
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7544111
"Меко и нежно, като докосване от любим човек "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо387
  • Преглеждания за месеца386
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 400 г натрошен
  • сладкарска сметана - 200 мл за разбиване
  • какао - около 40 г
  • ром - 1 с.л. или ромова есенция
  • инстантно кафе - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната на котлона докато започнат да се образуват балончета по стените на съда (не я оставяйте да заври напълно).

В дълбока купа сложете натрошения шоколад, кафето и рома. Върху тях излейте горещата сметана и оставете за няколко минути, после разбъркайте доакто получите хомогенна лъскава смес.

Оставете я в хладилника да се стегне (поне 2 часа), след което с ръце оформете топчета с големината на орех и оваляйте в какао.

Съхранявайте в хладилник.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар