Родопска гозба от зрял боб и царевица

07/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач2047112551
"Дали тайната на дълголетието е скрита във вкусната и проста храна, която се приготвя в района на Родопите "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства, измива и накисва за няколко часа. Възварява се, като не пропускаме да изхвърлим първата вода. Сваряваме боба с малко вода до полуготовност.

В тенджера сипваме мазнина, прибавяме накълцаните на кубчета лук, морков и нарязаната пиперка.

Като се позадушат зеленчуците прибавяме лъжичка брашно и червен пипер. Доливаме гореща вода и като възври прибавяме полусварения боб и царевицата.

Оставяме гозбата да къкри на слаб огън докато бобът се досвари. Накрая добавяме пасираните домати и овкусяваме със сол и джоджен.

Сервираме ястието топло. Към родопската гозба нарязана на тънко шарена сланинка е идеален вариант.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар