Торта с парено тесто и вкусен крем

07/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваИноватор592385813
"Джакпот - приготвя се по-лесно, отколкото изглежда и е безумно вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 244
  • Преглеждания за месеца10243
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • за пареното тесто
  • вода – 2 ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • сол – 0. 5 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • яйца – 6 бр.
  • ванилия – 2 бр. на прах
  • сметанов крем
  • прясно мляко – 600 мл
  • нишесте – 60 г
  • захар – 150 г
  • ванилия – 1 бр. ампула
  • масло – 50 г
  • течна сметана – 250 мл
  • глазура
  • шоколад – 100 г
  • масло – 30 г
  • течна сметана – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте отмереното количество вода в тенджера и я поставете на котлона да заври. Добавете захарта, солта и олиото. След като отново заври сипете брашното наведнъж във врящата смес, бъркайте енергично докато получите топка тесто, отделящо се от стените на тенджерата.

Отстранете тенджерата от котлона и прехвърлете тестото в купа, след като се поохлади добавете яйцата едно по едно, при непрекъснато бъркане, докато получите еднородно тесто.

Разделете тестото на три части, всяка част разстилате в тавичка застлана с хартия за печене, и печете една по една корите в предварително нагрята на 200 градуса фурна до златисто-кафяв цвят, оставете ги да се охладят.

За крема в метален съд смесете студеното мляко, нишестето, захарта и разбъркайте докато се разтвори нишестето. Поставете на слаб огън и варите до сгъстяване на крема. Добавете маслото, нарязано на кубчета и ванилията, разбъркайте до усвояване на маслото от крема.

Покрийте крема със стреч фолио и оставете така да се охлади напълно. Отделно разбийте сметаната на пухкав крем и добавяйте към нея от крема на етапи до край, получавате много вкусен млечно-сметанов крем.

Започнете да сглобявате тортата, поставете в подходяща чиния една от корите и притеснете да стане равна (при печенето се подува и става куха, като еклер), намажете с част от крема. Така процедирате с всичките 3 броя кори, като завършвате с крем.

Декорирайте тортата с приготвената и охладена глазура, като предварително сте разтопили начупения шоколад в маслото и сметаната. Страхотна торта, от еклерови блатове и чуден млечно-сметанов крем, гарнирана с шоколад.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар