Пирог с колбас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пирог с колбас
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Завладяващ аромат, който ще ви накара да забравите за всякакви планирани диети днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 90 г разтопено
  • колбас - 130 г по избор
  • кашкавал - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче в средата, в което чукнете яйцето и сипете млякото (леко затоплено), олиото и захарта.

Замесете тесто и го прехвърлете на набрашнен плот, продължавайки месенето и прибавяйки малко по малко половината разтопено масло, в което предварително сте разтворими солта.

Когато постигнете едно приятно меко, еластично и нелепнещо тесто го оформете на топка и върнете в купата.

Покрийте я с чиста кърпа и оставете на топло за 40 минути. През това време настържете кашкавала, а колбасът нарежете на фини кръгчета/парченца.

Втасалото тесто разделете на 5 по-малки топки и всяка разточвайте на тънка обла кора. Намазвайте с останалото масло, което ще се наложи да претоплите, защото ще е стегнало.

Прегъвайте всяка кора, хващайки два края и стигайки до средата. Ще се получи нещо като неправилен правоъгълник.

Нареждайте по дължината му тънките парченца колбас и ръсвайте кашкавал, а след това навивайте на стегнато рулце (преди да навиете, ако желаете може да направите прорезчета от 1 см. дълбочина тук там на едната от по-дългите страни на правоъгълника. Така ще се получи по- забавен, рошав ефект).

Подредете всяко рулце в кръгла подходяща тавичка и оставете да бухнат и удвоят обема си.

Намажете повърхността на пирога с разбитият с малко мляко жълтък и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до хубав златист загар.

Пирогът с колбас е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: