Бисквитен сладкиш с тахан халва

07/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28112918551
"Чинията е като дамското сърце - винаги има място за още едно изкушение "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 632
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола или друг съд затопляме прясното мляко заедно с маслото.

Халвата натрошаваме на ситно и я прибавяме към топлото мляко. Бъркаме с шпатула непрекъснато докато халвата се разтвори и сместа клокне.

Добавяме ванилията и оставяме да поври минутка-две. Получава се кремче. Не се тревожете, че ви се е получил не много гъст - такъв трябва да е.

Бисквитите (отделяме предварително две бисквити за поръсване отгоре) начупваме на парчета и слагаме в дълбока купа. Добавяме крема и объркваме добре.

Намокрете с вода тавичка с каквато форма пожелаете и изсипете бисквитената смес. С лъжица притискайте по повърхността за да се получи сладкиша плътен. Настържете с ренде отделените бисквити най-отгоре.

Поставете на хладно за няколко часа. Преди сервиране нарежете на квадрати или триъгълници.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар