Миникюфтенца със сос Бешамел и топено сирене

08/01/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаЧирак27722961
"Обзалагаме се, че ще изядете двойно повече, отколкото сте очаквали, защото знаем колко вкусни са тези кюфтенца "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага каймата, чуква се яйцето, добавя се хлябът, предварително накиснат във вода, както и всички останали съставки. Омесва се хубаво и се оформят малки кюфтенца, които се подреждат в тава с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса до готовност.

През това време в тенджера се загрява олиото, поставя се маслото и се оставя да се разтопи. Щом е готово, се добавя брашното и се пържи, докато замирише на пържено брашно.

След което се добавя млякото и се бърка до сгъстяване. Щом заври, към соса се добавя топеното сирене, индийското орехче и подправки на вкус.

Готовите кюфтенца се охлаждат леко и се поставят в чиния върху соса, отстрани може да се аранжира с маруля и да се поръси със сух босилек.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар