Бавно печен свински врат

08/01/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф61375620774
"Хубавите работи стават бавно, нали помните поговорката "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 713
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се подсушава и поръсва със сол. В месото се правят малки прорези и в него се набождат филийки нарязан чесън.

В купа се смесват горчицата, медът, соевият сос, зехтинът и подправките. Всичко се разбърква на гъста каша, с която се обтрива месото. Покрива се със стреч фолио и се слага да се маринова за 12 часа в хладилника.

Най-добре е да се маринова от вечерта и да престои така цяла нощ.

Маринованото месо се слага в тавичка. Отгоре се полива с останалата марината, ако има такава. В тавичката се слагат клончета розмарин и мащерка. Налива се виното и тавичката се се покрива с алуминиево фолио.

Пече се във фурна на 160 градуса около 3 часа. След това се маха фолиото и около месото се нареждат почистените, овкусени със сол и черен пипер нарязани батати и червен лук.

Ястието се допича, докато месото получи хрупкава коричка, а сладките картофи омекнат.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!