Бавно печен свински врат

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Бавно печен свински врат
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"Хубавите работи стават бавно, нали помните поговорката"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.5 кг /цяло парче/
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • мащерка - 1 к.л. сушена
  • риган - 1 к.л. сушен
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • салвия - 3 листенца
  • розмарин - 3 клонки
  • червено вино - 100 мл
  • батати - 3 бр.
  • червен лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се подсушава и поръсва със сол. В месото се правят малки прорези и в него се набождат филийки нарязан чесън.

В купа се смесват горчицата, медът, соевият сос, зехтинът и подправките. Всичко се разбърква на гъста каша, с която се обтрива месото. Покрива се със стреч фолио и се слага да се маринова за 12 часа в хладилника.

Най-добре е да се маринова от вечерта и да престои така цяла нощ.

Маринованото месо се слага в тавичка. Отгоре се полива с останалата марината, ако има такава. В тавичката се слагат клончета розмарин и мащерка. Налива се виното и тавичката се се покрива с алуминиево фолио.

Пече се във фурна на 160 градуса около 3 часа. След това се маха фолиото и около месото се нареждат почистените, овкусени със сол и черен пипер нарязани батати и червен лук.

Ястието се допича, докато печеното свинско получи хрупкава коричка, а сладките картофи омекнат.

Бавно печеният свински врат е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотен резултат и вкус
25.12.2021 22:19