Здравословни веган бонбони

08/01/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак65615
"Ето с кои вкусни и здравословни бонбони да зарадвате приятелите си вегане, а и не само тях "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • слънчоглед - 150 г, белен
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • сушени плодове - черни фурми, смокини, сини сливи без костилки, кайсии, боровинки, стафиди)
  • какао - натурално, за овалване на бонбоните
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се заливат с гореща вода за 1 час. След това се отцеждат добре от водата.

Фурмите се разполовяват и се изважда костилката. Плодовете се нарязват на ситно и се омесват много добре. Към тях се прибавят счуканите препечени и натрошени на ситно слънчогледови семки (запичат се леко, за да не пуснат мазнина), препечените и счукани овесени ядки. Омесват се.

Ако плодовото тесто е рядко, се добавят още овесени ядки или слънчогледови. С ръце се правят малки топчета.

Едни от тях се овалват в какао, други в счуканите слънчогледови семки.

За бонбоните могат да се използват всякакви ядки и плодове.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар