Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Капама»Вкусна пилешка капама в гювеч

Вкусна пилешка капама в гювеч

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Вкусна пилешка капама в гювеч
Снимка: Мария Симова
1 / 3
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Слагате всичко в гювеча, слагате във фурната и известно време по-късно - фокус-мокус - имате вкусна пилешка капама в гювеч"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 глава малка
  • картофи - 5 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус смлян
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сминдух - 5 бобени шушулки
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и добре подсушете. Нагрейте олиото в тиган и запържете месото от всички страни до лек златист загар.

Нарежете малка зелка, лука и чесъна на ситно, картофите - на малки кубчета.

В същата мазнина запържете лука и чесъна до омекване, добавете киселото зеле и запържете за около 5 минути. Добавете картофите и запържете за около 5 минути, накрая добавете измития и прецеден ориз. Запържете за кратко и добавете двата вида черен пипер и червения пипер, разбъркайте и премахнете от огъня.

В гювеч намазан с малко олио, поставете на дъното половината плънка, отгоре подредете порциите пилешко месо и шушулките сминдух. Върху тях разпределете останалата плънка.

Налейте зелевия сок в гювеча малко под нивото на плънката, затворете капака и поставете в студена фурна и я включете на 180 градуса, печете капамата за около 90 минути от момента на поставянето на гювеча в фурната.

Най-вкусният зимен гювеч! Вкусната пилешка капама в гювеч е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: