Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Ябълков сайдер

Ябълков сайдер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Ябълков сайдер1 / 2
30/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 чаши
"Ябълков сайдер - вкусът на лятото!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 броя
  • хляб - 2 фили сух и ръжен
  • захар - 6 с.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • вода - 2 литра
  • стафиди - 5 - 6 едри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода за няколко минути и я оставете да се охлади до 35 градуса.

Сипете 1 л вода в бутилка с широко гърло или буркан и добавете маята и захарта.

Настържете целите ябълки без да ги почиствате от кора и семки. Добавете ги всичките постепенно в бутилката. изпечете на тостер филийките и ги стрийте на трохи.

Добавете и тях в бутилката, долейте с останалото количество вода, затворете добре с капачка и оставете за 24 часа на слънчево или топло място.

На следващият ден сместа трябва да се прецеди, след което пак се връща в бутилката. Добавете нарязани ябълки и при нужда още малко захар. Колкото повече захар сложите, толкова по-голям ще е алкохолният градус.

Отново затворете с капачка и оставете бутилката за 2-3 дни. След това прецедете отново и пак я върнете в бутилката.

Добавете стафидите, затворете и приберете бутилката в хладилник. На следващият ден ябълковият сайдер трябва да е избистрен.

Отделилата се утайка на дъното може да използвате при следващата доза сайдер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Адриана
Адриана
Изпълних точно всичко както е описано и сайдера гръмна като бомба на 12-тия час. Освен че кучето ми се стресна ужасно и му търся кучешки психолог, цялата ми кухня стана в парченца ябълки и още не мога да я изчистя. Не затваряйте бутилката!
13.07.2015 16:46
3
1
Zlatomir Bulgarian
Zlatomir Bulgarian
Колко градуса става?.. и ако сложа повече захар...например 10с.л. ще се покачи ли алкохолният градус?
09.10.2013 01:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Юлия
Юлия
Супперр Е :)
27.11.2012 19:15
1
Покажи всички подкоментари