неделя, 31 август

Царевични питки

Публикувана от:
Видяно: 10 541 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Царевични питки
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло пресято
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л. или мед
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено или повече
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г разтопено и охладено, може и 1 к.ч. олио
  • сусам - 2 с.л. по желание

Приготвяне на Царевични питки

Смесете всички сухи съставки заедно със сусама и ги объркайте. Добавете натрошеното сирене.

Отделно разбийте яйцата с киселото мляко и мазнината с помощта на телена бъркалка.

Добавете сухите съставки със сиренето към яйчената смес и объркайте добре. Трябва да се получи лепкаво тесто.

С помощта на намазнена голяма лъжица и пръсти сипвайте от тестото върху тава, застлана с хартия за печене и оформяйте питките.

Сложете ги да се изпекат за около 35 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Следете готовността им, защото всяка фурна е различна.

Вместо в тава, може да запълните с тестото подмазнени форми за мъфини. По този начин се получават ефектни царевични хлебчета.

4.0 от 11 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    pupito
    pupito

    2013-03-16, Оценка 5 от 5 за Царевични питки

    току що си ги направих за закуска, но аз прибавих и босилек и станаха нещо превъзходно. благодаря ти за страхотната и лесна рецепта :)

Домашна и лесна рецепта за Царевични питки. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите рецепти за Царевични питки. Изпробвани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Царевични питки в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.