Улични дърпани банички

09/01/2018
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор44066935771
"Знаете ли защо ги наричат дърпани - защото са толкова вкусни, че ще се сдърпате за последната баничка в тавата "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца1441
  • Преглеждания за седмицата308
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 700 до 750 г бяло
  • студена вода - 400 мл
  • олио - 100 мл + още за потапяне на тестото
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - краве (извара)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера се изсипва брашното, солта, разбърква се и се добавя студената вода и олиото. Замесва се тесто (може да се замеси и на ръка), докато се отлепи от стените на купата. Изважда се от купата и се доомесва още малко на ръка.

Претегля се на кантарче и се дели на 12 топки - около 150 г едната. Всяко топче обилно се намазва с допълнителното олио и се поставят в тавичка, като се заливат още веднъж с мазнина, олио. Покриват се с фолио. Оставят се за 10 мин добре да се "напоят".

След това време всяко топче тесто започва да се разтегля, дърпа се с ръце до тънка кора. Колкото по-тънко се издърпва тестото, толкова по-тънки ще бъдат корите за баничките. Оформя се на правоъгълник и отгоре се посипва сирене (извара) и се прехлупва на три пъти и се оформя баничка на дълъг правоъгълник.

Подреждат се в плоска тава, покрита с хартия.

Пече се на 200 градуса за около 15 до 20 мин или до хубаво зачервяване.

Източник: Lussi`s World of Artcraft Люси Евтимова

Забележка: Оформените и намазани топки тесто може да преседят и по-дълго време в олиото, не само 10 мин. По-добро става тестото, меко и силно еластично и се подава на добро изтегляне с пръстите на ръката.
В зависимост от вида на брашното може да се добави още малко вода при замесването до меко и нелепнещо тесто.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар