Мерлуза с картофи и чушки на фурна

09/01/2018
"Вълшебно вкусно предложение за онези, които знаят, че е важно да се хапва риба "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и измити картофи нарежете на тънки кръгчета, а чушките - на дребно.

Намазнете тава със зехтин и наредете картофите, като леко се застъпват. Поръсете с розмарин, черен пипер, сол и малко зехтин. Върху тях сложете нарязаните чушки.

Посолете ги с щипка сол и отново няколко капки зехтин. Печете на 180 градуса около 20-30 минути.

Намазнете рибата със зехтин. Извадете тавичката с картофите и върху тях наредете филетата риба. Посолете ги с щипка сол и върнете във фурната за още десетина минути.

Загрейте две с.л. зехтин и сложете нарязаните на тънко скилидки чесън. След секунда махнете от огъня и добавете нарязания див лук. Изчакайте леко да се охлади и прибавете сока от лимона.

С този сос залейте вече сервираната риба.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар