Джолан с кисело зеле на фурна

09/01/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5981872116
"Ще се облизвате всеки път, когато се сетите за нашия уникален джолан с кисело зеле на фурна "
Приготвяне5 мин.
Готвене50 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 942
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1.5 кг
  • кисело зеле - голяма зелка (около 2 кг)
  • копър - 3 с.л. семена
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 2 с.л.
  • люта чушка - 1 бр. сушена
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинския джолан. Направете с остър нож няколко диагонални разрези по месото, натъркайте го хубаво с малко сол, черен и червен пипер. Оставете настрани.

През това време нарежете киселото зеле, като си оставите едно-две външни листа цели.

Намажете с олио дъното на тенджера под налягане, отгоре сложете лист от киселото зеле и половината от нарязаното зеле. Поръсете с половината семена копър, натрошете половината сушена люта чушка и сложете отгоре джолана.

Върху джолана изсипете станалото кисело зеле, люта чушка и семена копър. Добавете олиото и водата и гответе под капак около 30 минути след като се вдигне налягането.

Изцедете и прехвърлете киселото зеле в тавичка, поръсете го с червен пипер, прехвърлете и джолана и подравнете зелето около него.

Запечете на умерена фурна (180-200 градуса) за 15-20 минути до готовност.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар