Зеленчуци по азиатски

25/10/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Ще опитате ли нашите хрупкави зеленчуци по азиатски?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 260
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 1 червена и една жълта или оранжева
  • броколи - 2 ч.ч. розички
  • моркови - 1 брой
  • царевица - малки царевички, може и от консерва
  • соев сос - около 20 мл
  • сос уорчестър - на око
  • сусамово олио - или зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • сусам - за поръсване
  • кориандър - стръкчета за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват, режат се едро и в уок се загрява малко мазнина. Всеки зеленчук се запържва за кратко на силен котлон, колкото да хване кафяви краища без да омеква напълно.

Всеки зеленчук се слага поотделно да се запържи, като се започва от лука с чесъна, морковите, чушките, броколито и царевичките накрая.

Финално всички зеленчуци се смесват в уока и се поливат със соев сос и сос Уорчестър. Поръсват се с малко сол и прясно смлян черен пипер, разбъркват се е се добавя сусама. Зеленчуците по азиатски се поднасят веднага с малко пресен кориандър.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар