Диетично зеленчуково пиле в тиган

09/01/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак65615
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 копанчета и филето
  • карфиол – около 15 розички
  • чушки – 2 бр., големи
  • моркови – 3 големи
  • лук – 2 глави
  • чесън – 10 - 11 скилидки
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио – 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като пилето се опърли и измие, се отделят копанчетата и бялото месо, което се нарязва на четири.

След загряването на тигана се поставят в него олиото, нарязаният на полумесеци лук, пилешкото, чушките на ленти, морковите на разполовени кръгчета, карфиолът на розички, чесънът – половината нарязан, и останалият на цели обелени скилидки, лютият и черният пипер, и солта.

Залива се с вода, която да достига до средата на продуктите, и се похлупва с капак. Разбърква се от време на време.

Ястието става готово бързо. Ако има нужда от малко вода, му се долива, но би трябвало тя да е достатъчна, защото яденето е под капак.

Готви се до готовност. Поръсва се с магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар