Свински пържоли с гъби в йенско стъкло

26/10/2012
Martin
отMartinНовак11
"Устата ни започва да се пълни още докато си представяме аромата на тези божествено вкусни свински пържоли с гъби в йенско стъкло "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 320
  • Преглеждания за месеца779
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги оваляйте в брашно. Запържете ги почти до готовност в предварително загрят тиган и мазнина.

Когато пържолите са почти готови ги извадете от тигана и в него запържете гъбите до омекване (ако е необходимо добавете още олио). Нарежете лука на полумесеци.

Когато гъбите са готови наредете всичко в йенското стъкло като редувате редове лук, пържоли и гъби. Долейте вода колкото леко да покрие пържолите и печете във фурна 40-50 минути.

Ако фурната е силна, долейте и вода, но не много. Пече се до готовност като трябва да остане и малко вода за соса.подобни рецепти тук

5 14
4 4
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

баба Доби
баба Доби
01.01.2015 18:54
баба Доби - аз добавям малко вино
3
0
Светльо
Светльо
30.12.2014 18:18
Рецептата е сташна .Няма по вкусно нещо!
3
0
Валя
Валя
10.12.2013 22:14
стара изпитана рецепта много е вкусно
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв