Разядка с пържени патладжани в млечен сос

09/01/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф70621923161
"Причина № 1 да опитате нашата вкусна разядка с пържени патладжани - Великолепна е "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 896
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - за пържене, или олио
  • царевично брашно - 7 - 8 с.л. за овалване
  • куркума - 1 к.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • заквасена сметана - 1 к.ч.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • копър - няколко щипки пресен или изсушен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и нарязват на шайби. Ако са от по-крехките, може само да се измият, без да се белят.

Поръсват се със сол и се оставят в гевгир за 20 минути.

След това се изстисква с ръце отделилия се горчив сок и шайбите патладжан се овалват в разбърканото с куркумата царевичното брашно.

Изпържват се до златисто в тиган с нагорещена мазнина (зехтин или олио - по ваш вкус). Оставят се настрани да изстинат.

В купа се смесват киселото мляко, заквасената сметана, малко сол, наситнения чесън и копърът.

Разбърква се хубаво и със сместа се заливат изпържените патладжани.

Покрива се съдът и се оставя в хладилник за няколко часа.

Сервират се като разядка или предястие за аперитива.

Може да гарнирате с листенца пресен чесън.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!