Супа от сьомга с аспержи

10/01/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3341181596
"Божествен вкус и свеж аромат на пресен копър -изкушение, на което искате да се поддадете "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се измиват със студена вода и се почистват, като се отстранява част от основата на стъблото им. Най-добрият начин е, като хванете едновременно основата и върха на стъблото и леко го огънете в посока към основата - там, където се счупи, това е излишната част от стъблото, която е за изхвърляне.

Другият начин е да отрежете около 3 см от основата с нож.

С белачка за зеленчуци се обелват аспержите (в посока от главата към основата), връзват се на снопче с коноп и се поставят в съд със студена вода, загряват се бавно до кипване. След като водата кипне, в нея се прибавя чаена лъжица сол и 3 с.л. оцет.

Бланшират се в продължение на 10 минути, след което се вадят от водата, като водата не се изхвърля.

Във същата вода се пускат и филетата сьомга. Вари за около пет-шест минути, след което се изважда с помощта на решетъчна лъжица и след като изстине, се нарязва на парчета.

С пасатор смиламе аспержите с част от водата, която предварително сме запазили. Полученото пюре се прекарва през сито.

В дълбок тиган се запържва маслото с брашното за кратко при непрекъснато бъркане. Постепенно, без да спираме да бъркаме, се добавят млякото, готварската сметана и пюрето от пасираните аспержи. Котлонът се намалява и супата се оставя да къкри десетина минутки. При необходимост се разрежда с част от запазената вода.

Овкусява се със сол, пипер, щипка захар и лимонов сок. Добавят се нарязаната на парчета сьомга.

След сервирането в всяка порция се добавят няколко капки соев сос и леко се разбърква.

Супата се гарнира с листенца пресен копър.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар