Пилешка запеканка с гъби и сметана

10/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190983465114
"Обичате сочни пилешки гърди - тогава тази запеканка е специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 909
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелени се намачкват на едро с вилица.

Пилешкото филе се нарязва на кубчета, празът се нарязва на полумесеци.

Запържва се месото в половината олио, докато побелее, и се изважда в тавата, в която ще се пече. Поръсваме със сол и черен пипер. Запържва се с останалото олио, нарязания праз, отцедените гъби, докато водата се изпари.

Поръсват се с брашното и бъркаме за кратко, докато се запържи леко. Добавя се готварска сметана и прясно мляко на стайна температура, отново се разбърква и сваляме от огъня. Овкусява се с подправките на вкус.

Залива се месото в тавата. Отгоре се разпределят намачкани картофи и поръсваме с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна 180-190 градуса около 30-35 минути. Изважда се и сервираме гозбата веднага, поръсена с нарязан ситно магданоз.

Много е вкусно както топло, така и студено.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар