Пиле лютика Градус

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пиле лютика Градус
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
10/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Точно си мислиш да минеш на диета и някой ще сготви пиле лютика Градус и ще те покани на гости, за да ти провали плановете"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г филе
  • печени чушки - 1 буркан стерилизирани, червени
  • люти чушки - 3 бр. пукани
  • кромид лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан консервирани, рязани
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на средно големи кубчета и се запържва в дълбок тиган със сгорещено олио.

Като стане златисто, се овкусява със сол и черен пипер, след което се изважда в чиния. В същата мазнина се слагат нарязаният на едри кубчета лук и чесън, нарязани на филийки.

След като омекнат, в тигана се връща месото. В тигана се прибавят печените чушки нарязани на ивици и доматите.

Ястието се разрежда с водата от буркана с чушки. Прибавят се нарязаните люти чушки и магданоз. Гозбата се прехвърля в съд с капак и се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 мин.

Маха се капака и печенето продължава още 20 мин. Поднася се поръсено с пресен магданоз.

Източник: https://www.facebook.com/GradusChicken/

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Точно така правя и аз това чудно пиле лютика! Без забележка, много е вкусно !
20.08.2021 23:01