Баница с шарена сол и майонеза

10/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач128918
"Любим вкус, познат аромат - няма как да им устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца475
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет Бела
  • майонеза - 200 г Краси
  • краве сирене - 700 г
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В предварително намазнена тавичка нареждам два пласта кори, един пласт наронено сирене и наръсвам малко със шарената сол и редя така, докато свършат корите.

След това нарязвам баницата на парчета. Ако са по-малки парчетата, мисля, че е по-добре.

Разбивам яйцата и майонезата и след това добавям газираната вода. С това заливам баницата, като с вилица разпределям тази смес, така че да навлезе навсякъде, т.е. да се намокрят всички кори навсякъде. Дори може да се остави за 2-3 минути да попие, преди да се сложи да се пече, за да се поеме течността.

Пека на 200 градуса в предварително загрята фурна. След като се изпече, изключвам фурната и оставям баницата вътре, докато фурната поизстине (ако се извади и се напръска с вода и се завие, става като недопечена).

Мазнина не се добавя.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар