Пилешки бутчета с ориз, праз и сини сливи

10/01/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1081125010313
"Мислиш, че нищо не може да те изненада приятно и тогава опитваш Пилешки бутчета с ориз, праз и сини сливи и разбираш, че животът е ...вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца432
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата, поръсете със сол и зеленчукова подправка, сложете да се запържват в тиган под капак. Може да сипете малко вода, обръщайте от двете страни да се запържат.

Измийте ориза и отстранете костилките от сините сливи, като първо ги накиснете във гореща вода.

Нарежете праза на ситно и го сложете в тава с олио, пъхнете във фурната, след като леко се зачерви празът, сипете и ориза - заедно трябва да се запържат до прозрачност на ориза.

Добавете водата - 4 ч.ч., подправките, сливите и бутчетата.

Печете във фурната до извиране на водата и запичане.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар