Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с малки доматчета и риба тон

Паста с малки доматчета и риба тон

МоникаМоника
Чирак
6632638457
Паста с малки доматчета и риба тон1 / 2
28/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 550 г. пене или фусили
  • маслини - 100 г.
  • чушки - 70 г сладка червена чушка
  • чесън - 1 скилидка
  • царевица - 150 г. сладка от консерва
  • домати - 300 г. малки доматчета за салата
  • риба - 150 г. тон от консерва или друга консервирана
  • магданоз - 10 - 15 стръкчета
  • олио - 150 г.
  • масло - 30 г.
  • лимони - 1 ч.л. сок от лимон
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във дълбока тенджера водата се остава да кипне със една лъжичка сол, a през това време нарязваме малките домати на половина. Маслините се нарязват на колелца, чесъна на ситно, чушката на дълги ивици и магданозът, който е за накрая.

В подходящ тиган се изсипва олиото и се сипва останалата една лъжичка сол заедно със чесъна и чушката. Когато видите, че чесънът е започнал да променя цвета си, веднага се прибавя рибата (ако се забавите ще прегори и ще промени вкуса си).

След това разбъркваме хубаво, за да натрошим по големите парчета риба. Когато започне да се пържи, се прибавя царевицата заедно със маслините и отново се разбърква. Сега водата ще е започнала да ври и ще трябва да сложим пастата да ври (забележете, че когато я слагате трябва да се бърка, докато не заври иначе ще се залепи за тенджерата).

След това в тигана се слагат и доматите и се бърка хубаво. По средата на варенето на пастата, когато водата е побеляла се взима един черпак от водата и се сипва във тигана и отново се разбърква.

Сосът трябва да се вари на бавен огън, докато не омекнат доматите (доматите не трябва да се смачкват те сами ще се разпаднат, колкото е нужно). Сега се прибавя лимонът и черният пипер. Разбърква се и се оставя да къкри.

Когато пастата е готова, се изсипва във гевгир и се изплаква за кратко. В същата тенджера се слага маслото и като се стопи, се сипва пастата и се бърка. Когато почне да се запържва, се изсипва сосът. Бърка се добре и се сервира веднага. Отгоре във чиниите се поръсва със мерудията.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

M
M
Моля всички ако може слагайте снимки на сготвеното и приготвено от вас ястие :) а не свалени от интернет кулинарии, ще бъде много по-професионално ;) Благодаря!
22.11.2012 19:11
1