Крокети от червено цвекло и картофи

10/01/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф116964714586
"Хрупкави отвън, меки от вътре и много вкусни - идвайте да ги опитаме заедно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре цвеклото и картофите. Белим и отново измиваме.

Така, както са цели, завиваме с лист алуминиево фолио за печене. Слагаме в силно нагрята фурна и изпичаме до готовност за приблизително 35-45 минути, зависи от мощността на печката.

Изпечените цвекло и картофи изваждаме внимателно от фолиото, да не се изгорим от образувалата се вътре пара. Оставяме да се охладят.

В купа намачкваме картофите с вилица, а цвеклото настъргваме на ренде. Към тях прибавяме нарязан ситно зелен лук, къри, сол, нарязан магданоз и филийката хляб, напоена във вода и отцедена добре, или може да сложим галета 2-3 с.л. - както предпочитаме.

Прибавяме и яйце и замесваме добре. От сместа с влажни ръце оформяме крокети и овалваме в царевично брашно, после - в разбито яйце, и отново в царевично брашно.

Слагаме в тавичка, намазана с олио, и всяка крокета също намазваме с четка с олио. Печем в нагрята на 180-200 г фурна до златисто.

Отвън стават хрупкави, а отвътре са мекички.

Поднасяме със салата по вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар