Македонска Пастърмалия

28/10/2012
Моникаот МоникаНовак
"Може да отскочите до Македония за тези пастърмалии, а може да си ги приготвите и сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 990
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 25 г
  • вода - колкото поеме
  • сол - колкото е нужно
  • мас - 2.5 с.л. свинска
  • черен пипер
  • люти чушки - 2 броя
  • свинско месо - 1 кг
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта месото се нарязва на кубчета, осолява се, намазва се със червен пипер, черен пипер и нарязаните на дълго люти чушки. Обърква се добре и се оставя във хладилника. На другия ден се подготвя тестото.

В купичка маята се натрошава, сипва се малко вода, брашно и се разбърква - оставя се да шупне. Брашното се изсипва в дълбок съд и се прави кладенче. Слага се сол, маята и постепенно водата (водата трябва да е хладка). Омесва се меко тесто и се остава да втаса.

Когато тестото е готово се разделя на 8 топчици, като има място между тях за да не се залепят една друга. Щом тестото е готово се намазнява хубаво мястото на което ще оформите питката. Оформя се във вид на лодка.

Тестото се прехвърля във тава за печене и така се нарежда месото, като леко се натиска надолу да се залепи за тестото. Отгоре се слагат по 3 с.л. мас. Пече се за около 20 минути на 200 г. Когато ги извадите, размажете маста навсякъде по краищата със четка.

ДОБЪР АПЕТИТ!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Л.Камчев
Л.Камчев
25.08.2013 20:31
Наскоро ядох подобен специалитет в един турски ресторант. Имаше няколко варианта, аз избрах с агнешко и много ми хареса. Според мен това ястие не е македонско, както и много други неша нахално присвоени от тази новообразувана нация :)
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв