Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Икономична яхния с ориз и пилешко

Икономична яхния с ориз и пилешко

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Икономична яхния с ориз и пилешко
Снимка: Христилияна Димитрова
4 / 5
11/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Икономична, но зверски вкусна яхния с ориз и пилешко"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 200 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • черен пипер
  • сминдух
  • зеленчукова подправка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и лукът се нарязват на малки парчета. Пилешкото месо също се нарязва на парчета.

В тенджера се сипва малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните морков и лук. Бъркат се от време на време.

Когато лукът стане прозрачен се прибавя и пилешкото месо да се запържи малко. Бърка се.

След това се прибавя и оризът. Сипват се 4-5 чаени чаши вода. Прибавят се черният пипер, универсална зеленчукова подправка и сминдух.

Разбърква се яхнията и се оставя да се вари до готовност на ориза и месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: