Мусака с ориз и праз

11/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1749261
"И класическата не е лоша, но тази направо ще ви остави без думи "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява до готовност в подсолена вода и се отцежда. Ситно нарязаният праз и моркови се задушават в сгорещената мазнина, докато лукът стане прозрачен.

Добавя се оризът, доматите и каймата, долива се вода и се бърка, така че каймата да стане на трохи и да промени цвета си.

Получената смес се сваля от огъня и към нея се добавят подправките. Всичко се изсипва в тава и се запича в загрята на 220 градуса фурна за 10-12 минути.

Продуктите за заливката се объркват с миксер и със сместа се покрива цялата повърхност на мусаката.

Пече се само на горен реотан да златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар