Пълнена кокошка върху зеле

11/01/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953492
"Едно от предимствата да живееш на село - можеш да си приготвиш най-вкусната пълнена кокошка върху зеле при това с домашна кокошка "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 343
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се слага в тенджера. Сипва се вода, колкото да покрие ориза. Слага се на котлона да заври. След като заври, се засичат 5 - 7 минути и се сваля от котлона. Измива се със студена вода и се отцежда.

През това време гъбите и лукът се нарязват па малки парчета. Зелето също се реже.

В тиган се слага малко зехтин да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните на дребно лук и гъби. Разбъркват се. Когато лукът стане прозрачен, се прибавя оризът.

Подправят се със зеленчуковата подправка и черен пипер. Разбъркват се от време на време. Запържват се около 10 минути.

След това се сваля от котлона и с тази смес се пълни домашната кокошка.

В тава се слага нарязаното зеле. Подправя се с червен и черен пипер и зеленчуковата подправка. Добавя се малко зехтин и се разбърква. Слагат се дафинов лист.

След това се слага и напълнената кокошка.

Пече се на фурна на 200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар