Боб яхния с нахут

11/01/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор321943462
"Вкусна гозба от старите тефтери и малко помощ от съвременната индустрия "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 200 г от консерва
  • нахут - 150 г от консерва
  • червен пипер
  • доматен сос - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 малък
  • чубрица
  • зеленчукова подправка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковътсе нарязват на малки кубчета.

В тиган се сипва малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните лук и морков. Бъркат се, да се запържат леко.

През това време се измиват и отцеждат бобът и нахутът.

След това се прибавят към моркова и лука. Около 2 минути се запържват.
След това се прибавя доматеният сос и една чаена чаша вода.

Прибавят се чубрицата, червеният пипер и зеленчуковата подправка. Разбърква се.

Захлупва се с капак. Разбърква се от време на време и се оставя да се сгъсти. Когато се сгъсти, се сваля от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар