Боб яхния с нахут

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Боб яхния с нахут
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
11/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусна гозба от старите тефтери и малко помощ от съвременната индустрия"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г от консерва
  • нахут - 150 г от консерва
  • червен пипер
  • доматен сос - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 малък
  • чубрица
  • зеленчукова подправка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковътсе нарязват на малки кубчета.

В тиган се сипва малко олио да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните лук и морков. Бъркат се, да се запържат леко.

През това време се измиват и отцеждат бобът и нахутът.

След това се прибавят към моркова и лука. Около 2 минути се запържват.

След това се прибавя доматеният сос и една чаена чаша вода.

Прибавят се чубрицата, червеният пипер и зеленчуковата подправка. Разбърква се.

Захлупва се с капак. Разбърква се от време на време и се оставя да се сгъсти. Когато се сгъсти, се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: