Торта с два вида крем

11/01/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаНовак1216142
"Колкото по-дълга е рецептата, толкова по-вкусна е тортата "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца359
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг2.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се смесва с едната лъжица какао. В купа се разбиват яйцата в продължение на 4 минути с миксер. След това се добавя захарта и се разбива, докато захарта се разтвори напълно. Постепенно започват да се добавят прясното мляко и олиото. След което при непрекъснато разбиване се добавя брашното, пресято с другите сухи съставки.

Ще разберете, че сместа е готова, щом започнат да се образуват балончета. От готовата смес се изпичат три блата в предварително постлана с хартия за печене и намазнена форма за торта в загрята на на 180 градуса фурна /за около 20 минути всеки блат/. В последния блат сложете другата лъжица какао, разбъркайте сместа и изпечете. Готовите блатове се оставят да изстиват.

Приготвяне на първи крем:
В купа се изсипва сладкарската сметана и се разбива на пухкав сняг. След това се добавя крема сиренето и пудрата захар и се разбива до хомогенизиране. Оставя се да почива, покрит с фолио.

Приготвяне на втори крем:
Разбийте в купа маслото и маргарина. Пресейте пудрата захар и постепенно при непрекъснато биене я добавяйте чаша по чаша. Добре е, докато разбивате сместа, да обикаляте по стените и по дъното. Сместа ще ви се стори суха, когато приключите с добавянето на пудрата захар, за това добавете ванилията и прясното мляко и отново разбийте. Готовия крем оставете в хладилник да стяга.

Приготвяне на глазурата:
Загрейте сметаната в касерола на среден котлон и когато заври, сложете шоколада да се разтопи, като бъркате непрекъснато. Щом глазурата е готова, оставете леко да изстине.

Сглобяване на тортата:
Поставете първия блат в подходящ поднос и намажете с първия крем. По желание между блатовете може да сложите смлени орехи. Сложете какаовия блат и отново намажете с крем. Поставете третия блат и намажете цялата торта с крема, като обирате излишния крем със сладкарска шпатула или с нож, ако нямате шпатула. Вземете вече изстиналата глазура и полейте леко тортата. Аз се опитах да направя шарки с клечка за зъби, но не стана. Дано на вас ви се получи. Извадете втория крем от хладилника и с помощта на пош или шприц направете украсата на вашата торта. Аз направих розички и от двата крема, по борда също сложих от двата крема. Поръсете тортата с цветни пръчици и оставете да стяга една нощ в хладилник.

Добър апетит!

Забележка:
Масления крем може да се използва и за замазване на цялата торта освен за декорация. Ако желаете, можете да сложите от първия крем между блатовете и да замажете с масления или обратното. Тази рецепта е събрана от три различни в една. Въпрос на въображение.

Може да се поднесе както за рожден ден, така и за всякакъв друг повод или просто ако ви се хапва нещо сладко :)подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 2
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Иванка Йорданова
И още нещо да добавя- за мен е важно, че се хареса на човека, за когото беше, както и на гостите! И друго- ако бях "изцвъкала" сметаната със спрей розичките щяха да се разпаднат! Патих си от такъв спрей един път и вече не използвам, защото докато изпръскам и са се разпаднали. Не знам дали сте прочела цялата рецепта, но вътре ясно е описано как се украсява и за какво се използва и за како може да се използва или да се импровизира сс масления крем.
0
0
Иванка Йорданова
Здравейте! Тортата се казва така, защото съм използвала два вида крем, които може да се използват, както за украса- така и за между блатовете. Не е "изцвъкана" със спрей, а с шприц и не съм професионален сладкар, но се постарах все пак. Това е първата ми такава торта и заради това не се получи перфектно, следващият път ще стане по-добре, надявам се. Да, тортата наистина на вкус е по-добра отколкото на вид, в това спор няма. А относно маргарина, използвала съм го, защото така пишеше в рецептата за самия крем. А и доколкото съм чела в маслените кремове трябва да има и маргарин. Даже мернах някъде в този сайт статия, където пишеше именно това. Благодаря Ви за оценката и за коментара. Всичко хубаво
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.01.2018 18:56
Заглавието е малко пресилено на тази торта. Два вида крем, аз никъде крем не видях освен сметана. По скоро би трябвало да се казва торта с два вида блат- демек кафяв и бял, защото като гледам снимката в разрез на тортата блатовете изпъкват а крема е на супер тънък пласт. От горе не знам с какъв крем е по рецепта, но на снимката е със сметана спрей, която е изцвръцкана супер зле и прекалено. На вкус вероятно е добра, но със сигурност много тежка. И този маргарин, за какво е при наличие на масло, за вкус ли, за аромат ли?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв