Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хрупкави пилешки хапки с корнфлейкс и картофи на фурна

Хрупкави пилешки хапки с корнфлейкс и картофи на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Хрупкави пилешки хапки с корнфлейкс и картофи на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
12/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Хрупкави са все едно сте ги пържили, но са приготвени по-здравословно - на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 - 700 г
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • За маринатата
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л
  • чесън - 2 скилидки наситнени
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • За коричка от корнфлейкс
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 5 - 6 с.л.
  • корнфлейкс - 250 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме пилешките гърди на хапки.

В съд смесваме съставките за маринатата. Поставяме хапките и разбъркваме, така че марината да обхване навсякъде.

Отгоре съда покриваме с фолио и оставяме на страна за едно денонощие.

Приготвяме си три купи, като в първата насипваме галетата, във втората разбиваме яйцата, а в третата прибавяме леко натрошения корнфлейкс.

Започваме да потапяме хапките първо в галетата, след това в яйцата и накрая в корнфлейкса.

Обелваме картофите и нарязваме на ленти.

Морковите и чесъна почистваме и заедно пасираме.

В тавичка, която сме сипали олио, поставяме нарязаните картофи и поръсваме отгоре с пасираните моркови и чесан.

Разбъркваме добре, нареждаме хапките отгоре и поставяме във фурната.

Печем, докато самите пилешки хапки придобият златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: